Menu

Steun de M-collectie

Steun het beheer en behoud van de M-collectie. Met jouw gift blijven restauraties, wetenschappelijk onderzoek en het maken van tentoonstellingen rond de M-collectie mogelijk.


M maakt naast exposities met internationale bruiklenen ook tentoonstellingen met de eigen M-collectie die bestaat uit 52.000 werken.

Op die manier kunnen we met deze verzameling op regelmatige basis veelzijdige actuele verhalen blijven vertellen. Bovendien tonen we zo de rijkdom van onze collectie. Maar dit impliceert ook kosten. Met jouw gift blijven restauraties, wetenschappelijk onderzoek en het maken van tentoonstellingen rond de M-collectie mogelijk. Zo kan M zich op de kaart blijven zetten als een dynamisch museum dat oude en hedendaagse kunst combineert tot een unieke mix.

Met de steun van M-LIFE hebben in 2019 zestien kunstwerken, voor de collectiepresentaties: ‘Waanzin. Students at M’ en ‘De Taal van het Lichaam’, een conservatie – en of restauratiebehandeling ondergaan.
De behandelingen vertonen volgende gemeenschappelijke kenmerken: grondige conservatiebehandeling met reiniging en verwijdering van oude, vergeelde vernislagen. Hierdoor krijgt het kunstwerk de oude, originele uitstraling terug en zijn kleuren en details opnieuw zichtbaar zoals bij het schilderij afgebeeld hiernaast. Historische lijsten werden gerestaureerd, andere schilderijen kregen een nieuwe, passende inlijsting.
Enkele cijfers op een rijtje:
‘Waanzin. Students at M’: 27 kunstwerken waarvan zeven kunstwerken een behandeling door een externe restaurator ondergingen.

‘De Taal van het Lichaam’: 53 kunstwerken waarvan negen kunstwerken een behandeling door een externe restaurator ondergingen.

De inzamelactie voor de restauratie van de Marteling van de Heilige Erasmus van Dieric Bouts bracht € 5.000 op.

Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Goed nieuws met betrekking tot je gift: door de bijzondere tijden rond de coronavoorzorgsmaatregelen heeft de regering besloten om voor 2020 de fiscale aftrekbaarheid van 45% naar 60% te verhogen. Dit geldt trouwens voor alle giften sinds januari 2020.

M Leuven werkt samen met de Koning Boudewijnstichting voor het ontvangen van de giften en de daarbij horende fiscale attesten. Je wordt daarom doorverwezen naar een pagina van de Koning Boudewijnstichting voor het doen van jouw donatie.

Ik doe nu een online gift
Manuele overschrijving en nalatenschap

Wil je jouw steun over een heel jaar spreiden? Dan kan je M of één van de projecten maandelijks ondersteunen. Dat kan makkelijk via een maandelijkse opdracht op het rekeningnummer BE19 7360 3770 7712. Vergeet niet om de gestructureerde mededeling te vermelden.

Hieronder vind je ze nog even op een rijtje.

  • M-LIFE: ***015/1250/00236***
  • Educatieve projecten van M: ***015/1250/00438***
  • Regionale kunstenaars: ***015/1250/00741***
  • M-collectie: ***015/1250/00337***
Manuele overschrijving en nalatenschap
Privacybeleid